Domov‎ > ‎O društvu‎ > ‎

Postani prostovoljec

Do sedaj so se nam pridružili svojci in znanci naših uporabnikov, študentje in vsi tisti, ki so si želeli pomagati, se česa naučiti in se družiti z nami.


Si mogoče želiš, da se nam pridružiš tudi ti?Delo poteka z odraslimi ljudmi s posebnimi potrebami (prevladujejo osebe z različnimi motnjami v duševnem in telesnem razvoju) v skupini ali individualno.

Druženje z ljudmi s posebnimi potrebami v našem društvu temelji na omogočanju in povečevanju socialne vključenosti ljudi, ki potrebujejo pomoč za samostojno življenje, z namenom krepitve moči in razvijanja sposobnosti uporabnikov za doseganje (maksimalnega) nivoja neodvisnosti in kontrole nad življenjem.

Zato delo zajema: druženje v skupini ali individualno, pomoč pri prevozu, pomoč na domačiji društva na Fijerogi ali na domu uporabnika, spremstvo in pomoč pri urejanju različnih opravkov, pomoč in izvedba delavnic, pomoč pri učenju, obiskih ustanov, udeleževanju družabnih in športnih dogodkov idr.

Delo praviloma poteka v popoldanskem času, občasno tudi v dopoldanskem. Od ponedeljka do petka, lahko pa tudi ob vikendih in praznikih.

Kaj potrebujete?

Potrebno je imeti razvit občutek za ljudi in veselje za delo na tem področju, biti komunikativen, sproščen in imeti zmožnost prisluhniti ljudem s posebnimi potrebami, zaželen je vozniški izpit B kategorije.

Kako do nas?

Pokličite 05/ 656 81 25 ali pišite na sklad.silva@gmail.com ali pa nas obiščite v pisarni v Kopru na Ulici Zore Perello Godina 3, za dvorano Bonifika v kletnih prostorih (uradne ure ponedeljek in četrtek od 10.00 do 12.00 ure).


Vabljeni, da se nam pridružite in nam pomagate, zraven pa spoznate naš pisani svet.